Ez lesz, az tuti! Azt hallottam, hogy sokan nem készítenek hagymás, kolbászos rántottát, mert "büdös" lesz a konyhában. Büdös?!
Kacsazsírral a legjobb. Csak étolajjal ne, légyszi! Libazsírral se rossz, és disznózsirral is elmegy, de az étolaj a rántotta halála. Én imádom, ha van benne egy nagy csokor petrezselyem, nyáron semmi pénzért se hagynám ki belőle, és nem szeretem, ha a tojás túl van sütve.
A fehérkenyér kötelező mellé, a zsömle "tájidegen" egy jó kis kolbászos rántotta mellett.
Kell hozzá:
tanyasi tojás (a tojáson én tényleg nagyon érzem, ha jó körülményke között tojta a tyúk, egyszerűen van íze)
sok-sok hagyma
füstölt parasztkolbász
só, bors
kacsazsír
Előbb a hagymát fonnyasztom meg a zsíron, aztán egy percig kevergetem a kolbászkarikákat rajta. Szerintem nem jó ha a kolbász túlsül, mert megkeményedik, ahogy kisül belőle az összes zsír. Utána jöhet az enyhén elhabart tojás.