HTML

Fogadó a fekete kakashoz

A fogadó még nem áll, de a kakas már kapirgál. Az egyszeri városi lyányka kalandja a kis faluban. Talán. Ha nem, hát nem. De addig is erőltetjük.

Friss topikok

Archívum

Az utóbbi fél évben egy csomó vikékblogot olvasgattam.

Valahogy egyikben se találtam meg azt a plusszt, amitől rögtön autóba ülnék és már venném is meg az autópálya matricát. Úgy látom, kétféle blog létezik: a helyieknek szóló, ami egy kívülállónak csupán 30%-ban érdekes, és egy csak "turistáknak" íródott, ami inkább pr blog, ezért nehéz komolyan venni.

A leghasznosabbak talán a vidéki énblogok, de ott értelem szerűen nagyon sok számomra haszontalan információból kéne kihámoznom ami engem érdekel.

A blog.hu vidék feedjében is ilyen blogok vannak, egyszerűen nem sarkallnak utazásra.

Furcsa, hogy sehol nem találtam még csak segítséget se a témában. Szinte mindenféle weboldallal kapcsolatos tanács van fent a neten, de se falusi turizmussal, se regionalitással kapcsolatban egy árva szó se. 

Mondjuk mit is várnék amatőr blogoktól, amikor a "profi", de legalábbis komoly pénzből készült szájtok se töltik be a szerepüket!

A Falusi és Agroturizmus szövetségének az oldala egy vicc. Nem derül ki belőle, hogy ha szeretnék a szövetséghez csatlakozni, akkor hova kell fordulnom. Vannak régiónkénti aloldalak, ahol a menük fele "fejlesztés alatt" áll. Marketing tervük egyenlő a nullával, azon a fantáziadús ötleten kívül, hogy standdal jelennek meg az utazás kiállításon, a mesterségek ünnepén és hasonlókon kívül, semmi ötletük nincs.

A receptekről ne is beszéljünk, könyörgöm!

De van egy ilyen oldal is: Falusi Turizmus Centrum szállás,országos szállásfoglalási rendszer. Rajta a következő felirat: Azonnal utaznék, hol van szabad hely, KLIKK

Klikk után:A naptár szerint, itt még van szabad hely?! Megnézem. KLIKK

Nem mertem tovább klikkelni. Mi az isten ez?

Az Irány Magyarország oldala a 10. a googleban a falusi turizmusra. Itt legalább a főoldalon áttekinthető a lap, igaz baromi ronda, és 2010-ben vicces is, de jobbat nem találtam.

Egyébként sok falusi vendéglátó helynek van nagyon kellemes saját honlapja szép fotókkal és hasznos információkkal, de ez ugy csak egy picike része a regionalitásnak, a szállás.

Ami a legszomorúbb, hogy ezzel az oldallal a 19. tud lenni valaki a Falusi turizmus szavakra: "A turizmus Parasztház szállás utazás túlnyomóan szórakoztató vagy a szabadidőcélok vagy a szolgáltatások ellátása támogatni ezt a szabadidőutazást. A World Tourism Organization Parasztházmeghatároz turistákat olyan emberekként, akik utaznak ,szállás és helyekben marad a szokásos környezetükön kívül nem több mint egy egymást követő évet"  

 

Egy szó, mint száz, jó vidékblog és regionális blog kerestetik!   

Címkék: blog internet magyar ugar

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://feketekakas.blog.hu/api/trackback/id/tr541768232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gandalf76 2010.02.27. 10:52:41

Szia,

Elolvastam a bejegyzésed. Szeretnék mutatni két nagyon jó vidékblogot: www.provence.blogspot.com, ill. www.egycseppbodzas.blogspot.com. Kérlek írdd majd meg a véleményed róluk!
(És ha érdekelne az enyém, bár ez más tematikájú: www.onallosodom.blogspot.com)
süti beállítások módosítása